Cum va fi vremea de Paște. Previziunile ANM: „Vremea nu va fi ca în ziua de Florii”

Cum va fi vremea de Paște. Previziunile ANM: „Vremea nu va fi ca în ziua de Florii”

Directorul ANM, Elena Mateescu, aduce vești bune în ceea ce privește vremea de Paște.

"Dacă mâine, de Florii, vorbim de o vreme deosebil de rece, veștile sunt bune pentru că, începând de miercuri, de la jumătatea săptămânii viitoare, vorbim de temperaturi, de la o zi la alta, în creștere, de 17-19 grade, inclusiv duminică, în sărbătoarea Sfintelor Paști, să consemnăm valori de 19-20 de grade în regiunile extra-carpatice", a precizat Elena Mateescu, la Antena 3.

"Luând în considerare ceea ce urmează să se întâmple în următoarele trei zile, și anume faptul că în partea de sud, sud-vest a țării, acolo unde seceta pedologică este puternică și de lungă durata, cantități de 15-20 de litri pe mp, care urmează a se înregistra în următoarele 24 de ore, cu siguranță va putea îmbunătăți, pe profilul 0-20 cm, rezerva de apă.  

Însă pe adâncimea 0-100 cm este nevoie să plouă mult, într-o distribuție teritorială. Nu se compensează cu ceea ce urmează să se întâmple, având în vedere seceta pedologică de lungă durată.

După această săptămâna o să observăm, în săptămâna 25 aprilie - 2 mai, din punct de vedere termic ne apropiem de normele specifice perioadei. De asemenea, că și cantități de precicipatii. Din 9 mai din nou observăm tendința de deficit a cantităților de precipitații", a anunțat Directorul ANM. 

Avertizarea meteo ANM este valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 12.00 - 18 aprilie, ora 10.00.

Potrivit ANM, la munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara. 

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.

"Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit intensificări ale vântului, precipitaţii în toate zonele, răcire accentuată şi transformarea precipitaţiilor în ninsoare în zonele montane.

Sub influenţa unui front atmosferic rece, vremea se va schimba semnificativ în toate zonele, vor apărea precipitaţiilor, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, potrivit antena3.ro.

 

Etichete
Comenteaza