Cum va fi vremea de Ziua Îndrăgostiţilor. Prognoza până pe 14 februarie

Cum va fi vremea de Ziua Îndrăgostiţilor. Prognoza până pe 14 februarie
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în intervalul 1-14 februarie.

În Transilvania luna februarie va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, mai ales în zilele de 2 şi 3 februarie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 11...12 grade.

În perioada 4 - 5 februarie valorile termice vor scădea accentuat şi vor ajunge la medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 4 grade Celsius. Apoi vremea se va încălzi din nou, astfel încât la finalul primei săptămâni de prognoză se vor înregistra medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 10 grade.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, deşi vor marca o scădere uşoară şi treptată, maximele termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor avea valori medii de 1...2 grade în primele nopţi, iar în restul intervalului vor fi în general negative, până la -6 grade, pe 6 şi 7 februarie.

În zilele de 1 şi 3 februarie vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, iar pe 4 februarie precipitaţiile vor fi moderate cantitativ şi mai ales sub formă de ninsoare. Începând cu data de 9 februarie va creşte din nou probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor slabe, îndeosebi sub formă de ploaie.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza