Cum va fi vremea după ce trece valul de frig din weekend. Prognoza până spre sfârșit de octombrie

Cum va fi vremea după ce trece valul de frig din weekend. Prognoza până spre sfârșit de octombrie

Un val de aer rece va ajunge în ţara noastră în weekend astfel că temperaturile vor scădea accentuat, după care vremea se mai îndreaptă. Meteorologii au emis și o prognoză valabilă până spre sfârșitul lunii octombrie.

Conform meteorologilor ANM, astăzi vremea se va răci faţă de ziua anterioară, accentuat chiar în jumătatea de nord a ţării, urmând astfel a se înregistra valori termice în  general în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi, ziua local la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi pe arii mai restrânse cu o probabilitate mai mare în centrul ţării. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 24 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 14 grade.

Săptămâna viitoare, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile centrale şi nordice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

În intervalul 28.09 – 05.10.2020, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 05 – 12.10.2020, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.

În intervalul 12-19.10.2020, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale perioadei, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal intervalului, la nivelul întregii țări.

Comenteaza