Cum va fi vremea în februarie: Când temperaturi de primăvară, când ger

Cum va fi vremea în februarie: Când temperaturi de primăvară, când ger

Deși ne apropiem de echinocțiul de primăvară şi ziua creşte, iar temperatura aerului înregistrează o ușoară creștere, totuşi temperaturile în februarie pot fi la fel de scăzute ca în prima lună a anului și gerurile la fel de aspre.

Conform meteorologilor, ultima lună calendaristică de iarnă, februarie, păstrează multe din caracteristicile lunii ianuarie. Deși ne apropiem de echinocțiul de primăvară şi ziua creşte, iar temperatura aerului înregistrează o ușoară creștere, totuşi advecțiile maselor de aer rece din nordul, nord-estul și nord- vestul continentului European și staționarea lor determină, de cele mai multe ori, ca temperaturile să fie la fel de scăzute ca în prima lună a anului și gerurile să fie la fel de aspre.

Astfel, potrivit prognozei ANM, în prima săptămână, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână a lunii, temperatura media a aerului va fi mai mare decât ar fi normal pentru acest interval, în toată România, dar în special în sudul și sud-estul țării.

În plus, tot în cea de-a doua săptămână din februarie, precipitațiile vor fi normale pentru această săptămână, dar ceva peste medie în jumătatea vestică a țării.

Pentru cea de-a treia săptămână temperaturile vor fi în jurul celor specifice perioadei, peste tot în țară. Precipitațiile vor fi și ele apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toată țara.

În perioada 22 februarie - 1martie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

 

Etichete
Comenteaza