Cum va fi vremea în luna iunie. Scăpăm de ploi și vijelii?

Cum va fi vremea în luna iunie. Scăpăm de ploi și vijelii?

Meteorologii au anunţat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Conform prognozei ANM, în următoarele săptămâni, temperaturile se vor situa când sub, când peste valorile specifice lunii iunie, însă nu scăpăm de ploi.

Astfel, în prima săptămână de prognoză, 5 - 12 iunie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni, iar în rest va fi deficitar.

În săptămâna 12 – 19 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general deficitare.

În săptămâna 19 - 26 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

La finalul primei luni de vară și începutul celei de-a doua, în săptămâna 26 iunie – 3 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Comenteaza