Cum va fi vremea in luna martie 2022

Cum va fi vremea in luna martie 2022

Meteorologii ANM (Administrația Națională de Meteorologie) au anunțat că în prima parte a lunii martie 2022 vom avea temperaturi mult mai ridicate decât normalul acestei perioade a anului.

Vremea în perioada 28 februarie 2022 – 07 martie 2022

Prognoza meteo va aduce o temperatură medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări, spun specialiștii ANM. În general, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.  Șansele să plouă vor fi scăzute în toate părțile țării, mai ales în cele sud-vestice.

Vremea în perioada 07 martie 2022 – 14 martie 2022

Temperaturile vor atinge valori mai înalte decât cele specifice acestui interval în estul țării, iar în rest vor se vor situa aproape de cele normale ale perioadei acesteia. Precipitațiile vor fi apropiate de valorile normale ale perioadei acesteia în toată țara, cu o ușoară scădere în centrul României.


Vremea în perioada 14 martie 2022 – 21 martie 2022

Temperaturile vor atinge valori normale pentru această săptămână, cu ușoare depășiri în estul țării. Cantitățile de ploaie vor fi apropiate de mediile normale pentru această perioadă în toată țara.

Vremea în a treia decadă a lunii martie 2022

A treia decadă a lunii martie 2022 va fi cu mult mai calda față de media climatologica a perioadei, în condițiile în care circulația aerului în troposferă la nivelul Europei se va realiza preponderent dinspre sud-vest către nord-est, dinspre nordul Africii și zona tropicală a Oceanului Atlantic urmând să fie aduse mase de aer foarte cald, inclusiv către zona țării noastre.

Comenteaza