Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 iunie. Prognoza meteo

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 iunie. Prognoza meteo
Temperaturile prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi, în general, ridicate, chiar peste mediile climatologice ale perioadei, în unele zone, însă în minivacanța de 1 iunie, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Joi, 1 iunie, vremea va fi usor instabila in toata tara, in prima parte a zilei urmand sa se semnaleze averse de ploaie insotite de descarcari electrice in jumatatea nordica, iar dupa orele pranzului ploile vor ajunge si in sudul tarii, pe spatii relativ extinse, insa ploile nu vor fi insemnate cantitativ.

Vantul se va intensifica in majoritatea zonelor tarii si va sufla moderat, mai tare in nordul Transilvaniei, sudul Olteniei si in estul Dobrogei.

Maximele termice vor scadea usor fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice si vor urca pana spre 20-25 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat si Crisana, 27-32 de grade in Oltenia si Muntenia, 23-28 de grade in Dobrogea - cele mai scazute valori asteptate se vor inregistra pe litoral si in Delta Dunarii, si 21-26 de grade in Moldova, cu cele mai scazute temperaturi asteptate in nordul regiunii, iar cele mai ridicate in sud.

Vineri vremea se va ameliora ca aspect in jumatatea nordica a teritoriului, insa in local sud vor exista in continuare conditii pentru producerea unor averse de ploaie, nesemnificative din punct de vedere al cantitatilor de apa acumulata. Vantul va sufla slab, cel mult moderat in prima parte a zilei in sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 23-28 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 18-23 de grade in Moldova, din nou cu cele mai scazute valori asteptate in partea de nord a regiunii, iar cele mai ridicate in sud.

In week-end ultimele estimari indica temperaturi in crestere (in special pe parcursul zilei de duminica), iar instabilitatea atmosferica se va situa la cote destul de scazute, doar sambata in prima parte a zilei in sudul tarii si duminica in a doua parte a zilei in nord urmand sa existe conditii pentru producerea unor averse de ploaie locale insotite de descarcari electrice, averse ce vor fi insa in general slabe cantitativ. Vantul va sufla slab pana la moderat in aproape toata tara pe parcursul zilei de sambata, in timp ce duminica acesta se va intensifica usor in vestul si in sud-estul teritoriului, cu rafale ce pot ajunge pe alocuri pana la 40-50 de km/h.

Duminica, la nivelul aproape intregii tari, temperaturile vor urca pana spre 25-30 de grade, cu cele mai scazute temperaturi asteptate a se inregistra in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate in sud-vestul Olteniei.

 

sursa: vremea.ro

Comenteaza