Cum va fi vremea la sfârşit de săptămână

Cum va fi vremea la sfârşit de săptămână

După ce am avut parte de o vreme capricioasă până acum, prognoza meteo pentru weekend se anunță caniculă la amiază. Însă, pe lângă gradele regăsite în termometre, putem fi surprinși și de averse în unele zone ale țării.

Prognoza meteo pentru weekend

În weekend, vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie. În sudul țării și la munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Tot în zonele menționate anterior se vor regăsi, în cursul zilei, averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul precipitațiilor. Maximele se vor încadra între 25 și 33 de grade Celsius, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în vestul Olteniei, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 8 și 22 de grade Celsius.

Sambata 

Sâmbătă, 5 iulie, vremea se va menține călduroasă îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte. În a doua parte a zilei și noaptea, în regiunile nord-vestice, acolo unde vor fi și averse pe arii restrânse, se anunță descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele se vor încadra între 26 și 34 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Lunca Dunării, în timp ce minimele se vor situa între 7 și 23 de grade Celsius.

Duminică

Duminică, 6 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului. Specialiștii meteo anunță local caniculă la amiază în sud și sud-est, dar și în general instabilă. Cerul ca fi înnorat în unele părți ale zilei, ziua în special la deal și munte. În jumătatea nordică a țării, noaptea, și izolat în rest, se vor semnala averse care vor avea și caracter torențial, însoțite de vijelii, grindină și intensificări ale vântului. Maximele vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade Celsius, iar minimele între 11 și 23 grade Celsius.

Etichete
Comenteaza