De ce Fidget Spinner-ul, jucăria momentului, i-a înebunit pe copii?

De ce Fidget Spinner-ul, jucăria  momentului, i-a înebunit pe copii?
Internetul reprezintă una dintre cele mai mari revoluții ale secolului având în vedere că îl utilizăm zilnic în diverse scopuri, devenind astfel o parte integrată a vieții omului modern. Mai mult decât atât, prin intermediul acestuia, ideile și noutățile se raspândesc mult mai usor dintr-un colț într-altul al lumii în care conviețuim.

O astfel de idee interesanta a fost invenția jucăriei antistres care poartă denimirea de Fidget Spinner. Grație Internetului, această jucărie a devenit virală în câteva zile peste tot în lume. Aceasta a devenit un adevărat trend încă din primăvară, cu toate că invenția acestei jucării a avut loc în urmă cu două decenii.

Fidget Spinner-ul este un fel de titirez care dispune de două sau trei petale, în funcție de modelul pentru care optați, astfel că în fond este o jucărie care are un principiu de funcționare foarte simplu, dar care, conform specialiștilor poate contribui la înlăturarea stresului. Astfel, se pare că avem de-a face cu o jucărie pe cât de interesantă pentru copii, pe atât de utilă pentru adulți care se confruntă cu perioade de stres. O astfel de jucărie am putut regăsi și în cadrul magazinului Bekid, un magazin creat special pentru copii de toate vârstele. De ce a devenit însă aceasta jucărie atât de populară într-un timp atât de scurt, atât in rândul copiilor, cât și în cel al adulților?

Iulian Ghişoiu, directorul BeKid.ro -un magazin online din România pentru bebeluşi şi copii - afirmă că, de la începutul acestui an, a vândut câteva mii de jucarii fidget spinner , iar cei mai mulţi copii au cumpărat aceste jucării deoarece s-au plictisit de tehnologie şi vor să se întoarcă la simplitate, la antrenarea coordonării minte-mâini. Surprinzător este că nu doar copiii se bucură de aceste jucării, ci şi adulţii.

Distracție și amuzament pentru copii.

În ceea ce îi privește pe copii, această jucărie nu reprezintă mai mult decât un obiect distractiv și foarte la modă având în vedere că putem observa aceste jucării la majoritatea copiilor. Deși are un principiu de funcționare foarte simplu, formele inedite și culorile sunt probabil lucrurile care conteaza foarte mult pentru copii atunci când aleg astfel de produse. Cel mai probabil, popularitatea acestei jucării se datorează rețelelor de socializare pe care copiii le utilizează din ce în ce mai intens și unde ideile se răspândesc cu mare ușurință.

Fidget Spinner-ul, o jucarie utila chiar și pentru adulți?

 La o primă impresie, un adult ar putea considera această jucărie drept un produs destinat exclusiv copiilor, dar conform multor specialiști, această jucărie simplă poate ajuta până și adulții în lupta cu stresul pe care il acumulează zilnic. În altă ordine de idei, dacă vă aflați în căutarea unui produs antistres foarte eficient, fără a investi sume exorbitante în acest sens, Fidget Spinner-ul poate reprezenta o soluție fiabilă pentru dumneavoastră.

Spinner-ul, păreri pro și contra.

Jucăria a fost promovată în repetate rânduri ca fiind una deosebit de utilă pentru persoanele care se confruntă cu ADHD, autism sau anxietate, aceasta aționând ca un mecanism de înlăturare a energiei negative sau a stresului. În timp ce foarte multe persoane consideră aceste jucării foarte utile, mai ales în cazul copiilor cu nevoi speciale, există și cateva păreri venite din partea unor părinți conform cărora aceste jucării le distrag foarte mult atenția copiilor atunci când sunt la școală sau când se află pe stradă. Cu toate acestea însă, această jucărie va rămâne un veritabil trend pentru multă vreme. 

Comenteaza