De ce preferă bucătarii profesioniști să gătească pe gaz?

De ce preferă bucătarii profesioniști să gătească pe gaz?

Cultura gastronomică este în plină expansiune, iar sistemele de gătit sunt în continuă evoluție. Cu toate acestea, cea mai nouă nu este întotdeauna cea mai bună alternativă. Gazul pentru gătit a fost întotdeauna una dintre modalitățile de a obține cele mai bune rezultate.

Profesioniștii în gătit, marii bucătari, știu că gătitul cu gaz natural este cea mai bună opțiune pentru cele mai bune rezultate. Manipularea focului și controlul texturii și aromei alimentelor sunt diferite, mai eficiente și mai meticuloase.

Un control care se repetă în raport cu temperatura și care, în cazul acestui tip de aragaz pe gaz sau plită, înseamnă că căldura este distribuită uniform, în timp ce flacăra poate fi controlată vizual și intensitatea acesteia poate fi reglată.

Este valoarea adăugată de care are nevoie orice bucătărie profesională pentru a se diferenția și a atrage cele mai pretențioase palate, un mod de gătit mai sănătos, cu meniuri care își păstrează toate vitaminele și proteinele.

Care sunt cele 5 avantaje ale gătitului pe gaz natural pentru bucătari?

1. Răspuns imediat la aprindere

Așteptarea nu este o opțiune în restaurante. Un aragaz pe gaz garantează bucătarilor temperatura de care au nevoie instantaneu. De asemenea, sunt posibile și răciri mai rapide, ceea ce facilitează "navigarea" de la căldură ridicată la căldură redusă într-o clipită. Acest tip de instantaneitate este deosebit de important atunci când se prepară rețete delicate, cum ar fi sosurile. În multe dintre acestea, temperaturile fierbinți care durează prea mult timp ar putea însemna diferența dintre o consistență cremoasă și una mai degrabă lichidă.

2. Control maxim

Controlul temperaturii la un aragaz pe gaz sau plită pe gaz este un alt pilon fundamental pentru bucătarii profesioniști. În cazul plitelor vitroceramice, este uneori necesar să îndepărtați tigaia de arzător pentru a ajuta conținutul să se răcească mai repede, dar în cazul gazelor naturale acest lucru nu este necesar, deoarece căldura este distribuită uniform. De asemenea, vă permite să controlați vizual flacăra și să îi reglați intensitatea.

3. O varietate mai mare de ustensile de bucătărie

Aragazurile pe gaz natural oferă o varietate mai mare de ustensile compatibile cu caracteristicile lor. De exemplu, pe plita vitroceramică se pot folosi doar tigăi și oale perfect plate, dar pe un aragaz pe gaz sau o plită pe gaz puteți folosi o gamă largă de recipiente care să acopere toate nevoile, de la fier la vase de ceramică.

4. Ușor de curățat

Ca și în cazul plitei vitroceramice, aceste aragazuri sunt, de asemenea, ușor de curățat. Marele lor avantaj este că nu trebuie să fii atent să nu zgârii suprafața. În cazul arzătoarelor cu gaz, tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi grătarul de oțel, să îndepărtezi orice reziduu de mâncare și să folosești un spray complementar pentru a termina treaba. Acest lucru este vital, deoarece restaurantele necesită o curățare constantă și impecabilă, dar și un aragaz pe gaz sau o plită pe gaz de acasă necesită aceeași atenție și îngrijire.

5. Creativitate maximă

Bucătarii pot fi mult mai creativi lucrând la un aragaz pe gaz sau o plită pe gaz. O varietate mai mare de resurse și ustensile compatibile le permit să încerce un număr infinit de opțiuni, dezvoltându-și și mai mult creativitatea culinară.

6. Costul mai redus al gazului în raport cu electricitatea

Gazul este preferat și datorită eficienței și capacității sale de economisire, iar în cazul aragazurilor, economiile realizate prin alegerea acestei surse de energie sunt mai mult decât realizate. Un fapt care face parte din avantajele unui aragaz pe gaz față de un aragaz electric este că, de obicei, costul inducției este mai mare.

Fără îndoială, aragazurile pe gaz natural au un cost mai mic în ceea ce privește consumul. Ca și în cazul centralelor pe gaz natural, această energie nu este doar mai economică, ci și mai ecologică.

Astfel, pentru a îndeplini aceeași sarcină, se estimează că un aragaz pe gaz consumă aproximativ jumătate din energia unui aragaz electric. Plitele cu inducție ar fi mai puțin eficiente decât aragazurile cu gaz, deși s-ar poziționa ca fiind cele mai eficiente dintre sistemele electrice. Acestea ar fi urmate de plitele convenționale din vitroceramică, cu un nivel de consum mult mai ridicat. Pe ultimul loc s-ar afla plitele cu rezistență, considerate a fi cele mai puțin ineficiente.

La cuptoare, lucrurile nu mai sunt atât de clare

Când vine vorba de aragazuri sau plite, ne-am lămurit de ce marii chefi preferă gazul în detrimentul variantelor electrice. Când vine vorba de cuptoare, însă, lucrurile nu mai sunt atât de clare. Ba chiar un cuptor încorporabil electric este de preferat unuia pe gaz.

Un cuptor încorporabil electric are unele avantaje față de cuptorul convențional pe gaz, cum ar fi posibilitatea de a atinge temperaturi mai ridicate și o umiditate mai scăzută, ceea ce este perfect pentru coacerea pâinii, a cărnii și a legumelor.

Un alt punct pozitiv este faptul că cuptoarele electrice pierd mai puțină căldură. În plus, căldura este mai uniformă și iese din partea de sus a cuptorului, ceea ce este perfect pentru prăjirea alimentelor și pentru a lăsa acea culoare maro auriu.

La un cuptor încorporabil electric, căldura vine și de sus și de jos, iar majoritatea dintre ele au și ventilator, care propagă astfel căldura în toată suprafața acestuia pentru o gătire uniformă a alimentelor.

Așadar, ținând cont de toate aceste argumente, pare logic că cea mai bună soluție este o combinație de aragaz pe gaz sau plită pe gaz și cuptor încorporabil electric.

Comenteaza