De ce trebuie să evitați păstrarea resturilor de orez

De ce trebuie să evitați păstrarea resturilor de orez

Orezul este un aliment de bază versatil care se potrivește cu aproape orice dar care trebuie păstrat în frigider maxim o zi după gătire.

Orezul este un aliment de bază versatil care se potrivește cu aproape orice. Consumați-l cu ouă, pui, pește sau carne de vită. Crocant sau la aburi. Există atât de multe moduri de a-l pregăti și mânca, încât este greu de imaginat că te vei sătura vreodată de el.

Doar pentru că se pare că nu te saturi niciodată să îl mănânci, nu înseamnă că nu te poți îmbolnăvi mâncându-l, mai ales dacă a stat prea mult timp în frigider.

Există o mică șansă ca, consumul orezului care a stat în frigider câteva zile să vă provoace o intoxicație alimentară. Aruncând, în schimb, orezul vechi de trei zile, ați putea să vă feriți de probleme stomacale.

Iată de ce trebuie să evitați să pregătiți o porție mare de orez, cum puteți depozita și pregăti corect orezul pentru a preveni o posibilă toxiinfecție alimentară, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza