De ce trebuie să ţii cont atunci când achiziţionezi anvelope

De ce trebuie să ţii cont atunci când achiziţionezi anvelope
Un set de anvelope ales în mod corespunzător este un lucru care ne poate ajuta să consumăm mai puţin combustibil dar în acelaşi timp, acesta poate însemna şi un grad de siguranţă mult mai ridicat.

Cumpărarea anvelopelor este o decizie importantă şi cu care ne confruntăm odată la câţiva ani având în vedere că vorbim totuşi despre niste părţi componente consumabile ale oricărui autovehicul. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte siguranţa şi performanţele, trebuie mai înainte de toate să ne documentăm temeinic pentru a putea lua o decizie cât se poate de înţeleaptă.

După cum bine ştim, anvelopele se împart in două mari categorii si anume anvelope de vara, respectiv anvelope de iarna, fiecare dintre acestea avand diferentele specifice pentru a putea face fata conditiilor de mediu din cadrul sezoanelor pentru care au fost create. Mai exista totodata si anvelopele all season, pneuri care reprezinta un fel de comprimis intre performantele anvelopelor de vara si al celor de iarna. Calitatea si preturile accesibile sunt aspectele dominante care ghideaza orice achizitie de anvelope. Unul dintre magazinele online care indeplineste aceste doua conditii importante este si  Pneunet.ro, unde am gasit o gama variata de anvelope. Cu toate acestea, alegerea unui set de anvelope este important sa se faca intotdeauna in functie de cateva criterii de selectie foarte stricte, indiferent de tipul de anvelopa de care avem nevoie.

Anvelope noi sau second-hand?

Este probabil una dintre cele mai dificile decizii pe care le avem de luat in ceea ce priveste anvelopele, insa cel mai bun raspuns la aceasta intrebare este optarea pentru anvelopele noi. Chiar daca anvelopele second-hand au avantajul ca pot fi achizitionate la un pret mai accesibil, acestea vin de cele mai multe ori la pachet cu o serie de probleme, de la situatii precum un consum de combustibil mult mai ridicat, pana la cele care pot pune in pericol siguranta conducatorilor auto si nu numai. Anvelopele second-hand, chiar daca sunt reconditionate, nu de putine ori acestea se prezinta intr-o stare fizica destul de nepotrivita, astfel ca in conditii mai solicitante, acestea s-ar putea dovedi ineficiente si chiar periculoase. Un set de anvelope noi vor rezista uzurii o perioada mult mai indelungata de timp si in plus vor oferi performante net superioare celor second-hand.

Clasele de eficienţă ale anvelopelor în ceea ce priveşte combustibilul, un criteriu esenţial pentru buzunarul nostru?

Anvelopele, indiferent de tipul lor sunt clasificate totodata si in categorii de eficienta, clasificare care se face incepand cu litera A si pana la litera G. Astfel, daca veti opta pentru o anvelopa din categoria A, vet avea posibilitatea de a consuma cu aproximativ 8% mai putin combustibil decat o anvelopa din categoria G.

Desi poate parea un procentaj destul de mic intr-o prima instanta, pe termen lung, veti avea posibilitatea de a face cateva economii. Chiar daca deciziile la acest capitol sunt subiective pentru fiecare dintre noi, o alegere inteligenta in acest sens se poate dovedi a fi totodata si una avantajoasa.

Performanţele şi siguranţa, un strict esenţial în orice sezon.

Indiferent de sezonul in care ne aflam si de tipul de anvelopa pe care il alegem, performantele si calitatea acestor produse trebuie sa ramana principalul factor de selectie. O anvelopa performanta este acel pneu care isi poate indeplini foarte bine rolul pentru care l-am ales. Exista anvelope create pentru a oferi siguranta, anvelope care ofera performante mai ridicate, dar si anvelope care ne pot ajuta sa consumam mai putin carburant. Un lucru important de retinut este faptul ca o anvelopa care sa intruneasca toate cele 3 elemente este extrem de rara. Astfel, este indicat sa ne documentam si sa stim ulterior exact tipul de pneu de care avem nevoie.

În concluzie, alegerea unor anvelope potrivite trebuie sa se realizeze numai in momentul in care stim cu exactitate care sunt necesitatile noastre, astfel incat sa avem posibilitatea de a ne bucura de performante si grade de siguranta cat mai inalte.

Comenteaza