News alert De luni vine iarna! Vreme foarte rece, ninsori şi vânt

De luni vine iarna! Vreme foarte rece, ninsori şi vânt
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii avertizează că, începând de luni de la ora 7.00, vremea va fi rece, vor apărea ninsorile la munte, în nord şi în centru, dar se va semnala şi polei şi vânt puternic.

Potrivit unei informări meteo transmise duminică, începând de luni de la ora 7.00 până marţi la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord şi în centru, dar şi depunerile de polei, intensificările vântului şi vremea rece.

Aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării.

În Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crişanei şi în centrul şi sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitaţii mixte.

În cursul nopţii de luni spre marţi (2/3 decembrie) şi în dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare se vor semnala şi în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spaţii mai mici şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menţine rece mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

loading...
Etichete
Comenteaza