De mâine cresc amenzile pentru gălăgioși

De mâine cresc amenzile pentru gălăgioși

Mâine întră în vigoare legea care prevede creșterea amenzilor pentru organizarea de petreceri și tulburarea liniștii în apropierea locuințelor.

Astfel, conform legii nr. 192 din 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, ”organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban va fi sancționată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei”.

Totodată, repetarea respectivelor fapte de natură contravențională în decurs de 24 de ore de la prima constatare și de la măsura legislativă inițial întreprinsă se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității.

Tototdată este majorată la 500-1.500 lei amenda pentrurefuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea justificată a polițiștilor.

Etichete
Comenteaza