Desert de toamnă. Mere coapte cu fructe şi nuci
- Scris de Ziua de Cluj
- 03 Oct 2018, 08:00
- Utile
- Ascultă știrea
Merele coapte sunt în acest anotimp rece vedete printre dulciurile pe care le prepari acasă.
Ingrediente
4 mere;
2 linguri de zahar brun;
2 linguri de stafide;
25 g de unt;
1 lingura de scortisoara;
200 ml de sirop de mere;
1 lingura de miere;
200 g mure;
50 g migdale maruntite;
Mod de preparare
Se scobeste miezul merelor.
Stafidele, zaharul, untul si scortisoara se pun intr-un blender si se amesteca.
Acest amestec se adauga in mere, iar deasupra se toarna siropul de mere si mierea.
Se asaza merele umplute intr-o tava pentru copt si se introduc la cuptor.
Dupa 30 de minute se scot din cuptor si se adauga deasupra migdalele si murele.