Destinaţie de weekend: bizonii americani din Transilvania vs raiul pescarilor

Destinaţie de weekend: bizonii americani din Transilvania vs raiul pescarilor
O specie rară de animale poate fi admirată la o fermă din inima Transilvaniei. Iar zona din vecinătate este perfectă pentru relaxarea departe de agitaţia oraşului, reprezentând destinaţia perfectă pentru un weekend special.

Prima destinaţie de weekend propusă o reprezintă o fermă situată la câţiva zeci de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, acolo unde se află cea mai mare fermă de bizoni din Europa. 300 de exemplare traiesc pe o suprafaţă de 500 de hectare, în urma unei investiţii de 1 milion si jumatate de euro. Ferma cuprinde două crescătorii care se află în apropierea Clujului, în comunele Recea-Cristur și Țaga.

 

Image and video hosting by TinyPic


Bizonul este un gen de animale erbivore masive din categoria rumegătoarelor, aparţinând familiei Bovidae, care a fost în trecut foarte răspândit ca animal sălbatic în regiunile emisferei nordice. Singurii reprezentanţi în viaţă ai bizonului le reprezintă cele două varietăţi ale sale, bizonul american şi cel european - zimbrul.

Image and video hosting by TinyPic                   foto: www.descopera.ro


Bizonul american este o bovină sălbatică, fiind înrudit cu bizonul european. Deşi seamănă cu cel european, există câteva deosebiri. Este cel mai puternic mamifer ce trăieşte pe marele câmpii ale Americii de Nord. Sosirea europenilor şi progresul căilor ferate spre vest au adus pierderi majore în rândul bizonilor. Doar câteva sute au supravieţuit şi aceştia au fost duşi în rezervaţie pentru a se reproduce. Azi există 10.000 de bizoni americani, toţi trăind în zone protejate.

 

Image and video hosting by TinyPic foto:https://www.mediasinfo.ro

A doua destinaţie propusă o reprezintă zonele din apropierea bizonilor: mai exact lacurile din apropierea comunei Ţaga, un adevărat rai pentru pescari, dar şi o destinaţie perfectă pentru iubitorii naturii.

 

Image and video hosting by TinyPic

foto: wikipedia.org

Lacurile Geaca 3, Sucutard 1 şi Ţaga Mare aparţinând Pescăriilor Geaca şi Sucutard, au fost amenajate în aşa fel încât să aibă condiţii optime pentru iubitorii de pescuit. Ele vă oferă spaţiul unei destinderi prin construirea de grătare, locuri de agrement şi de alte amenajări ce vă fac şederea aici un moment de relaxare. Lacul Ţaga Mare are o suprafaţă de 111 ha.

Image and video hosting by TinyPic

foto:panoramio.com


Image and video hosting by TinyPic

foto: wikipedia.org


Tot în comuna Ţaga găsim şi Castelul Wass (sau Castelul în alb şi negru), care este înscris pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj elaborată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România în anul 2010.

Image and video hosting by TinyPic

foto: cluj.com

Comenteaza