Discuții pentru extinderea sistemului RO-ALERT. Ar putea fi conectat inclusiv radioul și televiziunea

Discuții pentru extinderea sistemului RO-ALERT. Ar putea fi conectat inclusiv radioul și televiziunea

La Ministerul Afacerilor Interne a avut loc, miercuri, o ședință, având ca temă principală de discuție sistemul de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, printre subiectele discutate s-au numărat îmbunătățirea, actualizarea și extinderea sistemului RO-ALERT, pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă și rapidă a populației în cazul unor situații de urgență. În acest sens, s-a analizat modul actual de transmitere a mesajelor și s-au identificat posibile îmbunătățiri pentru a optimiza funcționarea acestui sistem.

Conform sursei citate, un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost diversificarea metodelor și modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, inclusiv posibilitatea de a transmite mesaje în funcție de categoria și gravitatea evenimentului. Discuțiile au vizat posibilitatea interconectării cu alte aplicații și platforme, inclusiv radioul și televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă și o comunicare eficientă către cetățeni în diferite situații de urgență.

Totodată, au fost purtate discuții despre îmbunătățirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice și optimizarea acestora, prin modernizarea rețelei naționale de stații meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM. Această acțiune va îmbunătăți performanțele prognozelor, avertizările meteorologice și timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie și a populației, pentru prevenirea și diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situațiile de vreme severă imediată.

De asemenea, a fost prezentat un raport de progres, în care s-au evidențiat realizările până în prezent și s-au conturat obiectivele viitoare ale îmbunătățirii sistemului RO-ALERT. Eforturile sunt orientate către automatizarea acestuia, astfel încât să poată fi acționat rapid și eficient în momente critice.

Comenteaza