Dispariție în prag de Crăciun. Tinerele crezute răpite din Huedin au fost găsite de poliție

Dispariție în prag de Crăciun. Tinerele crezute răpite din Huedin au fost găsite de poliție
| Foto: Unsplash/Brent Ninaber

Fetele au fost readuse la casa de tip familial după ce poliția le-a găsit în apropiere de Cluj-Napoca.

Două tinere instituționalizate au fugit de la o casă de tip familial din Huedin. Deși inițial s-a crezut că acestea au fost răpite, ancheta a arătat că, de fapt, ele au plecat voluntar. Polițiștii le-au găsit chiar în Ajunul Crăciunului, în Florești, la o zi după ce ele au fugit, și le-au predat reprezentanților Casei de tip familial, conform infohuedin.ro.

Cele două tinere de 21 și 17 ani au hotărât să fugă pe 23 decembrie, potrivit directorului Caselor de tip familial Huedin, Maris Farkaș. Odată sesizată dispariția, au început anchete interne și la Poliția Huedin.

„La data de 23 decembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au fost sesizați de către reprezentanții unei case de tip familial din localitate, cu privire la plecarea voluntară din centru a două persoane, tinere în vârstă de 17 și 21 de ani. La nivelul unității de poliție au fost organizate activități în vederea depistării celor două, astfel că la data de 24 decembrie a.c., acestea au fost identificate în localitatea Florești. Verificările preliminare derulate, dar și relatările celor două tinere au condus la stabilirea faptului că, pe durata plecării voluntare, acestea nu au fost victimele vreunor infracțiuni. Sunt continuate cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate, urmând a fi clarificate aspectele și împrejurările plecării celor două tinere”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

 

Comenteaza