Advertorial Dormitorul cu un aer modern și atmosfera potrivită pentru un somn odihnitor

Dormitorul cu un aer modern și atmosfera potrivită pentru un somn odihnitor
| Foto: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Pentru că dormitorul este una dintre încăperile în care petreci cel mai mult timp, chiar dacă este pe timp de noapte, este important ca acesta să fie mobilat corespunzător și să fie decorat astfel încât atmosfera creată să fie una dintre cele mai plăcute și relaxante.

Un somn odihnitor, că este siesta de prânz sau somnul de noapte, va fi posibil doar dacă patul este perfect, dacă salteaua este potrivită nevoilor pe care le ai, iar plăcerea de a petrece timp în această încăpere poate fi dată și de modul în care este ales și combinat fiecare lucru. Iată cum poți transforma dormitorul tău într-o încăpere potrivită pentru un somn odihnitor, dar în același timp plăcută pentru ochii privitorului. 

Lenjeria de pat potrivită pentru atmosfera dorită și pentru un plus de confort 

Nu numai designul patului sau salteaua te pot ajuta să ai parte de acel somn perfect la care visezi și cu ochii deschiși uneori, ci și lenjeria de pat pe care o folosești ar putea fi decisivă în acest sens. Cum este posibil? Alegerea unei lenjerii de pat ar putea fi mai dificlă decât ai crede, pentru că trebuie să ții cont de aspecte diverse, de la materialul din care este aceasta realizată, la culoarea sau elementele de decor pe care le are sau chiar de croiul acesteia. Este important ca materialul să fie adaptat sezonului și temperaturilor existente, astfel încât să beneficiezi de confort, iar culoarea să fie contrastantă cu celelalte elemente din dormitor sau chiar să se asorteze într-un mod plăcut, modern, pentru un aspect vizual inedit. 

Salteaua potrivită în funcție de necesități 

Pentru că există persoane care pot avea dureri de spate dacă nu dorm pe salteaua potrivită pentru ei, este important ca alegerea saltelei de pat să se facă înainte de toate în funcție de necesități. Poți alege dintre modelele de saltele care au spumă de memorie, saltele cu o fermitate mai mare sau saltele mai moi, saltele mai subțiri sau saltele mai groase, oricare dintre acestea putând fi adaptată nevoilor pe care le are fiecare. 

Mobilier de depozitare pentru a păstra spațiul aerisit 

În primul rând, dormitorul trebuie să fie liber, să ofere senzația de spațiu pentru dormit și atât, nu să fie locul de întâlnire al obiectelor diverse din toată casa. Păstrează dormitorul cât mai aerisit, cât mai curat, alege obiecte de mobilier sau soluții de depozitare ascunse, astfel încât patul să rămână vedeta încăperii. Pe lângă somnul odihnitor de care ai parte în dormitorul tău, este important și aspectul fizic al acestuia, deoarece a sta cu drag într-o încăpere devine mai degrabă prioritatea oricui dorește liniște și armonie. 

Sursa de imagine:
Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Comenteaza