Dovlecelul - 5 beneficii majore pentru sănătate

Dovlecelul - 5 beneficii majore pentru sănătate
Pentru multi dintre noi, nu este decat o leguma, pe care de multe ori chiar o uitam sau o neglijam cand vine vorba de supe, ciorbe sau alte retete culinare.

1. Lupta impotriva imbatranirii - datorita aportului de antioxidanti (vitaminele A, E, C) consumul constant de dovlecei ne asigura incetinirea procesului de imbatranire celulara si lupta eficient impotriva radicalilor liberi care ne ameninta zilnic sanatatea.

2. Stimuleaza digestia - digestia corecta a alimentelor este un pas important pentru o alimentatie sanatoasa, de aceea alimentele bogate in fibre reprezinta cea mai buna alegere. Dovlecelul, este unul dintre acestea, aportul de fibre fiind insotit de numeroase vitamine si minerale care intaresc sistemul imunitar.

3. Regleaza tensiunea arteriala - prin continutul de magneziu si potasiu, dovlecelul consumat de 2-3 ori pe saptamana ne ajuta sa tinem sub control tensiunea arteriala, reducand astfel riscul unui accident cerebral.

4. Ajuta la vindecarea gastritei - sucul de dovlecel este un veritabil pansament gastric, in special pentru un stomac afectat de gastrita, ajutand la vindecarea ranilor superficiale si reducand inflamatiile.

5. Mentine vederea sanatoasa - prin continutul de carotenoizi (luteina) consumul constant de dovlecei imbunatateste circulatia sangvina la nivelul ochilor

 

Comenteaza