Dragul mamii, să stai departe de golani!

Dragul mamii, să stai departe de golani!
Cam aşa îşi îndeamnă orice mamă cu maximă îngrijorare şi atenţie copiii, în momentul în care pleacă de acasă în lumea largă! Cu siguranţă la fel a fost sfătuit şi Trăienel, preşedintele actual al tuturor românilor în momentul în care pleca din satul dobrogeano-tătărăsc Basarabi spre mările şi oceanele lumii. Din păcate însă mediul ulterior şi-a pus amprenta asupra piratului nostru într-un mod înfiorător.

Mai grav, individul a importat comportamentul de lupanar şi în interiorul Palatului Cotroceni, în momentul în care ocupă cea mai importantă poziţie în stat, cea de preşedinte ales al României. Derapajele de ordin lingvistic sau chiar comportamental nu mai sunt o surpriză în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu. Surpriza majoră este dacă trec mai mult de 30 de zile fără ca preşedintele să se dea puţin în stambă.

De la colaboratorii săi apropiaţi, care au ajuns rând pe rând să-l părăsească, din cauza comportamentului mârlănesc, şi până la reprezentanţii presei, deveniţi ţinte preferate ale individului, nimeni nu a scăpat de comportamentul de mahala afişat de acesta. Pe Andrei Pleşu l-a înjurat, pe Renate Weber a jignit-o îngrozitor, pe îngerul său păzitor în relaţia cu presa, Adriana Săftoiu, a încercat să o ucidă ca personalitate,

obligând-o să suporte tot arsenalul de injurii şi mitocănii, specific unui personaj mare prieten cu zeul Bachus. Toţi aceştia au ales mai devreme sau mai târziu să-l lase de izbelişte. Singurii care încă nu au ales să-l părăsească sunt copiii săi de suflet din PD, care încă se pot folosi de individ pentru a reprezenta o forţă pe eşichierul politic, şi aproximativ 45% dintre românii care în cea mai mare parte sunt, din păcate, admiratori ai acestui comportament grobiano-mitocănesc.

Pentru Băsescu s-a dovedit că nu contează dacă interlocutorul este femeie sau bărbat. Modul de adresare este similar cu cel folosit cu mateloţii săi de pe vasul Biruinţa. “Găozar”, “păsărică”, “ţigancă împuţită” sau “nesimţiţi”, “mafioţi”, “puiuţi de comunişti”, “demagogi”, “faruri luminoase ale naţiei”, “condeieri de aur” au fost doar câteva dintre adresările mârlăneşti sau pline de miştocăreală ieftină pe care le-a uzitat preşedintele României în relaţia cu presa în ultimii doi ani şi jumătate.

Dar poate mizeria atitudinii prezidenţiale nu s-a putut vedea mai bine decât în exprimările cu pronunţată tentă sexuală pe care le-a folosit Băsescu în vara lui 2005, când invita o jurnalistă de la Realitatea TV să urce pe masă pentru a-i arăta tehnicile de resuscitare învăţate, sau acum trei zile la Brăneşti, când s-a auto-invitat în biroul unei jurnaliste de la Antena3. «Vin în birou la tine să o facem», a hăhăit insiduos, cu mitocănie maximă preşedintele mârlan al României.

 Iar colegii de breaslă ai jurnalistei prezenţi acolo au hăhăit la rândul lor luând exemplul preşedintelui, urmaţi rapid de o ţară întreagă ce continuă să-l vadă pe Băsescu ca pe un tip “cool”, ieşit din tipar!

în ordinea firească a lucrurilor ar mai rămâne ca în scurt timp să-l vedem pe Băsescu că ia de păr o ziaristă sau dă un pumn în figura unui jurnalist, lucruri care probabil ar genera din nou o porţie de hăhăială în gaşca de susţinători captivi ai acestui şarlatan de vise!

Comenteaza