Advertorial Dubai, noul Las Vegas?

Dubai, noul Las Vegas?

Ras Al Khaimah (RAK), unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute dintre cele șapte Emirate Arabe Unite, a declarat la începutul acestui an că intenționează să reglementeze jocurile de noroc în unele stațiuni. În aceeași zi, un gigant al industriei, Wynn Resorts din Las Vegas, a declarat că va construi un complex autorizat local pentru jocuri de noroc, pe o insulă creată de om.

Anunțurile ar putea marca un moment decisiv pentru Golf, o regiune care a impus în mod tradițional reguli mai stricte decât alte părți ale Orientului Mijlociu și una în care jocurile de noroc au fost de mult interzise.

În prezent, cei care caută un joc de noroc local se îndreaptă către Liban sau unele hoteluri egiptene de lux.

Totuși, vremurile se pot schimba

Jocurile de noroc vor fi permise într-o formă sau alta în Emiratele Arabe Unite, dar va fi la latitudinea fiecărui emirat să decidă dacă și cum să le reglementeze, similar cu modul în care Shariah interzice vânzarea de alcool, spre deosebire de alte emirate.

Alte mărci globale de cazinouri și hoteluri care s-au mutat în Emiratele Arabe Unite ar putea beneficia dacă RAK deschide calea pentru alte emirate, mulți ochind jackpot-ul reprezentat de Dubai, un magnet turistic global, unde jocurile de noroc sunt în prezent interzise.

Caesars Palace, care s-a deschis în Dubai în 2018 și este singura dintre stațiunile gigantului american Caesars Entertainment, la nivel global, fără cazinou, a declarat că va examina orice posibilitate pentru a aduce industria în Dubai.

În urmă cu un an, Dubaiul, în mod tradițional cel mai liberal emirat, a negat zvonurile care circulau pe rețelele de socializare și în rândul comunității de afaceri conform cărora mai multe localuri ospitaliere ar fi primit licențe de jocuri de noroc.

Emiratele Arabe și atmosfera culturală

Emiratele Arabe Unite, unde străinii reprezintă 90% din populație, au trecut la un weekend de sâmbătă-duminică în acest an pentru a se apropia de piețele globale, renunțând la pauza de vineri-sâmbătă obișnuită în multe națiuni musulmane. În ultimele 18 luni, Emiratele Arabe Unite au revizuit mai multe legi și reglementări, inclusiv dezincriminarea consumului de alcool și conviețuirea premaritală.

Țara a găsit, de asemenea, modalități de a oferi câteva jocuri de noroc potențial profitabile.

În 2020 a fost lansată o loterie națională, iar fanii curselor de cai de la unele hipodromuri din Emiratele Arabe Unite pot participa, de asemenea, gratuit la o competiție pentru șansa de a câștiga 40.000 de dirhami.

Cu toate acestea, deși intențiile RAK sunt clare, rămân semne de întrebare mari cu privire la modul în care ea sau alte emirate ar licenția de fapt jocurile de noroc, până când o interdicție va fi eliminată din codul penal federal, care a fost revizuit recent în ianuarie.

RAK a subliniat că reglementările sale, dezvoltate de Departamentul de Reglementare a Divertismentului și Jocurilor de Noroc, recent creat, vor impulsiona un joc responsabil.

„Pariurile sunt o formă responsabilă de turism de divertisment și agrement, care ia în considerare normele comunitare, culturale și sociale”, a declarat Autoritatea de Dezvoltare a Turismului Ras Al Khaimah pentru Reuters.

Dubai, noul Las Vegas?

Interzis localnicilor

Reglementările RAK privind jocurile sunt modelate de cele din Singapore și Statele Unite, potrivit Wynn Resorts și lui Vitaly Umansky, un analist al industriei jocurilor de noroc la compania de investiții Sanford C Bernstein din Hong Kong, care este familiarizat cu proiectul Wynn.

„La fel ca Singapore, țara vrea sa introducă jocurile de noroc pentru a ajuta la stimularea turismului și se gândește să permită ca jocurile să aibă loc într-un format de stațiune integrată tocmai în acest scop”, a spus Umansky.

El a adăugat că jocurile în RAK vor fi probabil limitate la străini.

De asemenea, EAU pare puțin probabil să dezvolte stațiuni care se bazează în principal pe veniturile din jocuri de noroc sau pe jocurile de noroc din prim-plan, cu sloturi și mese făcând parte dintr-o ofertă largă de divertisment.

 

Comenteaza