Facebook lucrează la un mod revoluționar de transmitere a mesajelor

Facebook lucrează la un mod revoluționar de transmitere a mesajelor

Cercetătorii de la Facebook testează o tehnologie prin care poți afla ce îți scrie cineva pe rețea fără să mai fie nevoie să te uiți la computer sau la telefon.

Facebook vrea să vadă dacă poate dezvolta p tehnică viabilă prin care oamenii pot afla ce le scriu alții, cu ajutorul vibrațiilor pielii. În motivația cercetării se spune că poate fi ”devastator” să nu vezi la timp mesaje trimise de familie sau prieteni.

Compania testează un terminal care seamănă cu o mânecă și care poate transforma cuvintele în vibrații pe care utilizatorul le simte pe braț prin intermediul unor plasturi speciali. Facebook spune că, prin acastă tehnică, oamenii pot afla ce le scriu prietenii atunci când nu au cum să se uite la telefon (în ședințe, la biserică, la cinema, într-o întâlnire sau când duc plase de cumpărături în ambele mâini).

Terminalul la care s-a gândit compania poartă numele de sistem de comunicare lingvistică transcutanată și practic ”transmite pe braț o reprezentare tactilă a cuvintelor spuse sau vorbite”, ceea ce înseamnă că utilizatorii ”vor simți mesajele pe piele” și nu mai este nevoie să se uite la telefon. În engleză terminalul este numit ”transcutaneous language communication (TLC)”

”Folosim antebrațul ca mediu de transmitere fiindcă are o sensibilitate tactilă mai bună decât alte părți ale corpului și este mult mai puțin probabil să deranjeze diverse activități”, spune compania. ”Utilizatorii vor primi mesaje inteligibile simțind stimuli vibrotactili, în loc să fie nevoie să scoată telefonul și să-l privească în momente nepotrivite”.

Cercetătorii au dezvoltat și o aplicație care-i ajută pe utilizatori să înțeleagă ce cuvinte sunt transmise, scrie hotnews.ro.

Comenteaza