Fără test COVID pentru cei care trec prin Turcia cu avionul. Anunțul MAE

Fără test COVID pentru cei care trec prin Turcia cu avionul. Anunțul MAE
| Foto: getty.com

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile turce au transmis noi informații referitoare la regimul condițiilor de călătorie în acest stat.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Turcia pe cale aeriană, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Persoanele care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă, trebuie să prezinte, în continuare, autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.

Călătorii care nu pot prezenta rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autoritățile turce, pot intra în Turcia, dar trebuie să stea în carantină 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuință, hotel etc.).

Persoanele care nu au un loc de cazare unde să poată efectua perioada de carantină vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate timp de 10 zile în centre special amenajate aparținând direcțiilor de sănătate publică turce. În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, carantina se suspendă.

Totodată, potrivit acelorași informații comunicate de către autoritățile turce, sunt exceptați de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, precum și de la măsura carantinării, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii și marinarii, inclusiv cei aflați în tranzit.

Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare până la data de 1 martie 2021.

 

Etichete
Comenteaza