Farmaciile şi spitalele, în alertă de sărbători

Farmaciile şi spitalele, în alertă de sărbători
De sărbători, serviciile medicale de urgenţă din Cluj vor lucra în regim de permanenţă în toate unităţile sanitare publice, pentru toate specialităţile medico-chirurgicale şi stomatologice. De asemenea, cinci farmacii vor fi deschise non-stop.

În municipiul Cluj-Napoca, serviciile de urgenţă sunt asigurate prin camerele de gardă ale tuturor spitalelor. Pentru populaţia adultă urgenţele medico-chirurgicale se vor adresa Unităţii de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, situat pe strada Clinicilor nr. 3-5, iar pentru copii la Unitatea de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, de pe strada Moţilor nr. 68.

Şi la nivelul judeţului, respectiv în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin, serviciile de urgenţă sunt asigurate tot prin compartimentele de primiri urgenţe şi prin camerele de gardă ale spitalelor.

În acest an, în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi deschise non-stop cinci farmacii: Cynara Farm Impex, de pe Calea Floreşti nr. 75, Farmacon, din Pţa Cipariu Nr.15 bloc IIIA, Remedium Farm, de pe bdul 21 Decembrie nr. 131, Siepcofar-Dona, de pe str. Horea Nr.66 Ap.25, şi Viafarm, din Pţa Mihai Viteazu. Progarmul de funcţionare a altor farmacii din oraş poate fi consultat în documentul ataşat.

De asemenea, asistenţa medicală de urgenţă stomatologică funcţionează non-stop pentru adulţi şi copii, serviciul fiind amplasat pe str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 37.

La rândul lor, centrele de permananţă din Cluj (str. Băiţa nr. 9), Turda (str. A. Mureşanu nr. 18) şi Mociu (str. Principală nr. 88) sunt deschise în program continuu sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale.

Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj funcţionează în regim de permanenţă şi poate fi apelat la numărul de telefon 112.

Comenteaza