Frig necruțător. Ultima zi de cod galben de ger

Frig necruțător. Ultima zi de cod galben de ger
Vremea continuă să se răcească din ce în ce mai tare, astfel că pentru următoarele cinci zile sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute, care vor coborî până la -20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că pe parcursul zilelor de 21, 22, 23, 24 și 25 ianuarie cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Cluj, va fi afectată de ger.

"În intervalul menţionat valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28...-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade", informează meteorologii. 

De asemenea, în cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte. Codul galben emis de ANM este valabil pe întreg teritoriul României, cu excepția a cinci județe din vest: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin. 

Comenteaza