Funcție nouă la WhatsApp. Ce modificare este pregătită

Funcție nouă la WhatsApp. Ce modificare este pregătită
| Foto: aa-w - Depositphotos.com

WhatApp va trebui să introducă o nouă facilitate în aplicație pentru a respecta o obligație impusă de Uniunea Europeană.

Ne aflăm la doar câteva săptămâni distanţă de obligaţia impusă de UE pentru WhatsApp şi Messenger, care vor trebui să se deschidă la mesajele din alte aplicaţii de chat.

Este vorba despre obligaţia WhatsApp de a adera la cerinţele Legii privind pieţele digitale. Conform regulamentului, UE identifică principalii actori de pe fiecare piaţă digitală (aşa-numiţii „gatekeepers” şi îi obligă la „interoperabilitate”, potrivit mediafax.

WhatsApp, care are 2,3 miliarde de utilizatori la nivel mondial şi sute de milioane în Europa, nu este exclusă de la aceste obligaţii: dacă vrea să continue să funcţioneze în Europa, trebuie să se „deschidă” aplicaţiilor concurente.

6 martie este data-limită până la care marile platforme de chat trebuie să înceapă să ofere interoperabilitate utilizatorilor lor, sub sancţiunea unor amenzi severe pe care UE este gata să le aplice celor care nu respectă această dată, stabilită încă din 2023.

Iniţial, WhatsApp va oferi această posibilitate utilizatorilor în mod opţional, explicând că discuţiile cu utilizatori de pe alte platforme sunt mai puţin sigure decât dacă se face acest lucru cu alţi utilizatori WhatsApp.

În aplicaţie va fi introdusă o nouă filă, rezervată chat-urilor „mixte" cu terţi, şi nu toate funcţiile vor fi disponibile imediat, conform WABetaInfo.

Comenteaza