Furtuna Isha ajunge în România! Ger de crapă pietrele în Transilvania, unde temperaturile vor coborî până la -18 grade

Furtuna Isha ajunge în România! Ger de crapă pietrele în Transilvania, unde temperaturile vor coborî până la -18 grade

Furtuna Isha, care a făcut ravagii în vestul Europei, ajunge și în țara nostră, vremea devenind geroasă, cu temperaturi ce vor coboarî până la -18 grade.

Meteorologii au emis avertizări Cod Roșu și Portocaliu de vreme rea și fenomene meteo extreme, în mai multe țări din Europa din cauza furtunii Isha, care a adus ninsori și vânt puternic peste vestul, nord-vestul și centrul Europei.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în cursul acestei săptămâni, în toată țara vom avea temperaturi geroase, cu minime de -18 grade. De asemenea, este posibil ca în anumite zone ale țării să mai ningă. Vremea se va încălzi ușor începând de joi, dar temperaturile vor fi tot negative.

”Debutul săptămânii și prima jumătate a acestei săptămâni, vor fi caracterizate de o vreme geroasă noaptea și dimineața, cu minime foarte coborâte, până la -18 grade, așa cum am înregistrat și în această dimineață. La fel vom înregistra și mâine dimineață, și miercuri dimineața, și este posibil ca cele mai coborâte valori să le înregistrăm în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17...-18 grade, până la -7 grade în zonele mai joase de relief. (...) La munte vom avea intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 60...70 km/h, viscolind stratul de zăpadă și spulberând zăpada depusă. Așadar un episod autentic de iarnă, cel mai rece de până în prezent, din această iarnă”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

Comenteaza