Gerar nu se dezminte. Când lovește frigul

Gerar nu se dezminte. Când lovește frigul

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru toată luna ianuarie.

Cu toate că vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a lunii ianuarie, vor fi și zile cu temperaturi care vor coborî sub media perioadei.

Astfel, potrivit meteorologilor, în săptămâna 4-11 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Vor fi precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane, în săptămâna 11-18 ianuarie.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai marepar te a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

În săptămâna 18-25 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Vor fi cantități mai mari de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitatea va fi apropiată de cea normală pentru acest interval.

În săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Conform ANM, estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Comenteaza