Gerul pune stăpânire pe întreaga țară! Zonele în care temperaturile coboară sub -20 de grade

Gerul pune stăpânire pe întreaga țară! Zonele în care temperaturile coboară sub -20 de grade

Meteorologii au emis o informare de ger, pentru următoarele zile, cu temperaturi ce pot coborî până la -21 de grade Celsius.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 9 ianuarie, ora 10.00 – 11 ianuarie, ora 10.00, vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei).

De asemenea, meteorologii au emis pentru astăzi, până la ora 23.00, o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului în 8 județe din țară. 

"În intervalul menționat, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe.

Notă: Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri", se arată în informarea ANM.

Comenteaza