Ghid pentru hoverboard sau trotinetă electrică: ce să cauți înainte de a cumpăra și ce model să alegi

Ghid pentru hoverboard sau trotinetă electrică: ce să cauți înainte de a cumpăra și ce model să alegi

Crăciunul este aici și odată cu el, inevitabil, și cadourile. Și, mai exact, atât hoverboard-urile , cât și trotinetele electrice sunt una dintre acele ciudățenii tehnologice care tind să apară destul de frecvent pe lista de dorințe. Deși este adevărat că le găsim chiar și în magazinele de jucării, nu sunt chiar jucării și, ca majoritatea vehiculelor, sunt supuse unor reguli.

Ce să cauți atunci când cumperi un hoverboard sau o trotinetă electrică

Poate cel mai important lucru, pe lângă preț, este că produsul are certificatul de siguranță: UL-2272 (SUA) sau SGS (Europa). Acest sigiliu se găsește pe dispozitiv în sine și dacă avem îndoieli cu privire la autenticitatea lui (de exemplu, dacă ne aventurăm să cumpărăm în China), putem contacta atât UL cât și SGS pentru a verifica. Fără unul dintre aceste certificate, poate că ar trebui să regândim achiziția produsului, deoarece, mai presus de toate, ele afectează siguranța electrică a dispozitivului. Un dispozitiv care, amintiți-vă, are înăuntru baterii și care, în trecut, erau retrase de la vânzare. Cauza? Unii dintre ei nu trecuseră aprobările de siguranță și luaseră foc din cauza bateriilor de o calitate îndoielnică.

Un alt punct important este tipul de produs pe care îl căutăm. Un hoverboard pentru a se juca cu copiii în curte și care, după toate probabilitățile, va ajunge abandonat în fundul depozitului nu este același lucru cu o trotinetă electrică pe care o vom folosi în mod regulat pentru a ne deplasa. Specificații precum timpul de încărcare, viteza maximă, autonomia sau greutatea sunt foarte importante și un factor diferențial. În timp ce un Mi Electric Scooter are suficientă autonomie pentru 30 de kilometri, circulând cu 25 km/h, un Chic C1X se mulțumește cu între 17 și 20 de kilometri la o viteză maximă de 12 km/h.

Nu în ultimul rând este problema garanției. Dacă cumpărăm produsul din Asia știm deja că garanția va fi dată de magazin și deși, teoretic, va fi de 12 luni, s-ar putea să fim nevoiți să ne mulțumim cu cele 90 de zile de PayPal. Dacă, dimpotrivă, alegem să achiziționăm produsul din țară, vom avea o garanție de 2 ani și, în cazul achizițiilor online, perioadă de retur pentru în cazul în care ne răzgândim și fără a fi nevoie să ne justificăm decizia, totul fără penalizări de nici un fel.

Trotinetă vs. Hoverboard

Diferențele dintre o trotinetă și un hoverboard par evidente, dar merită clarificat. O trotinetă electrică are, pe lângă o roată din față și o roată din spate, și ghidon. Cu toate acestea, pe un hoverboard, roțile sunt paralele și nu există ghidon. Trotinetele sunt, în general, mai ușor de condus decât hoverboard-urile, deoarece, pe acestea din urmă, este ceva mai dificil să menții echilibrul pentru o perioadă lungă de timp.

Ce trotinetă sau hoverboard să alegi

În primul rând, optează pentru una sau alta. Dacă urmează să-l folosești pentru călătorii lungi, în majoritatea cazurilor, o trotinetă poate fi mai utilă (și confortabilă). Desigur, deoarece are mai multă autonomie, timpul său de încărcare este și el mai lung. Dacă, dimpotrivă, preferi ceva ușor de transportat, rapid de încărcat și mai axat pe agrement, un hoverboard poate fi o opțiune mai bună. În ceea ce privește mărcile și modelele, puteți găsi un număr mare pe piață. Desigur, așa cum am menționat deja, este foarte important ca, indiferent dacă alegeți unul sau altul, să aibă un certificat de siguranță. În plus, pentru viitor, este recomandat ca acestea să fie modele comercializate oficial în țara noastră. Acest lucru este important, atât pentru o eventuală utilizare a garanției, cât și pentru o probabilă căutare de piese de schimb pe viitor.

Un hoverboard sau o trotinetă electrică pot fi un cadou excelent de Crăciun dacă știți că cei mici sau un apropiat își dorește un astfel de cadou. Cu siguranță este distractiv de folosit și va fi un cadou excelent.

Comenteaza