Iarna se menține pe poziții! COD GALBEN de viscol la munte. Temperaturile scad până la -12 grade

Iarna se menține pe poziții! COD GALBEN de viscol la munte. Temperaturile scad până la -12 grade

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben, valabilă până mâine, pentru zona înaltă a Carpaților.

Atenționarea Cod Galben de viscol a intrat în vigoare marți la ora 10.00 și va fi valabilă până miercuri la ora 12.00, interval în care în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 m, vor fi perioade cu viscol (rafale în general de 70…80 km/h), zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă.

Potrivit meteorologilor ANM, la munte vor mai fi perioade cu viscol și în zilele următoare. Local și temporar în regiunile sud-vestice, iar miercuri (01 februarie) și în cele centrale și nord-estice vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 50…55 km/h.

În următoarele două săptămâni, temperatura maximă va avea variații, în zona montană, mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va crește ușor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere
spre medii de -3...-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendința de ușoară creștere, spre -8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2...3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menține și în a doua parte a intervalului.

Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Comenteaza