Foto IMAGINI RARE! Pe amplasamentul Sălii Sporturilor " Horia Demian" a existat o altă sală

Pe amplasamentul Sălii Sporturilor " Horia Demian" a existat o altă sală construită după planurile lui Panaite Mazilu, membru de onoare al Academiei Române.

''Căutând prin arhiva de clişee foto ale tatălui meu, am găsit câteva fotografii care, cu siguranţă sunt rarităţi. Ştiam din poveştile de pe vremuri, că pe amplasamentul Sălii Sporturilor " Horia Demian", a existat o altă sală, a cărei acoperiş s-a prăbuşit după o şedinţă a PCR, la care participase Ion Gheorghe Maurer, în februarie 1961. Fotografiile , făcute probabil undeva în 1959-1960, surprind secvenţe din faza finală a construcţiei, la care a participat fratele lui tata , Ing.Flaviu Patriciu Bizo. Foto: Claudiu Bizo'', scrie un clujean pe Amintiri din vechiul Cluj. 

Sala Sporturilor din Cluj-Napoca are 3.000 de locuri și poartă numele baschetbalistului Horia Demian; în afara terenului de volei, baschet și handbal, are o sală de masă și una de judo. Sala Sporturilor a fost construită inițial în 1961, iar tavanul acesteia s-a prăbușit în 15 februarie. Motivul oficial – ploile abundente, care au afectat tavanul plat al construcției, astfel că la reluarea lucrărilor Sala Sporturilor urma să aibă un acoperiș boltit. A fost reconstruită în 1966, fără corpul ce acum găzduiește holul prin care se poate intra în tribune, după un proiect realizat de Ion Mircea Enescu.

Comenteaza