Încă un cod portocaliu de inundații pentru Cluj

Încă un cod portocaliu de inundații pentru Cluj
| Foto: Arhivă

Hidrologii au emis, miercuri, două atenţionări de inundaţii, care vizează şi bazine hidrografice situate în judeţe din Transilvania, printre care și Cluj.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 9:00, se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare - (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş - sector amonte S.H. Răstoci (judetele Cluj şi Sălaj), Lăpuş (judeţul Maramureş), Mureş – sector aval S.H. Glodeni – amonte confluenţă Arieş (judeţul Mureş).

De asemenea, INHGA avertizează că tot de miercuri de la ora 14:00, dar până joi la ora 24.00, este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna – bazin aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare).

Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Comenteaza