Foto Început de weekend sub cod galben de ploi torențiale şi vijelii. Inclusiv la Cluj

Început de weekend sub cod galben de ploi torențiale şi vijelii. Inclusiv la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de vreme severă în cea mai mare parte a țării, printre care și la Cluj.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii valabil în intervalul 07 iunie, ora 10:00 – 07 iunie, ora 22:00. Astfel, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Harta ANM

Totodată, ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate care rămâne valabilă până luni la ora 10:00

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Comenteaza