Intensificări ale vântului, răcire accentuată şi precipitaţii mixte, în întreaga ţară, până luni dimineaţă

Intensificări ale vântului, răcire accentuată şi precipitaţii mixte, în întreaga ţară, până luni dimineaţă

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului, răcire accentuată şi precipitaţii mixte, în întreaga ţară, de sâmbătă după-amiază până luni dimineaţă. Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată.

Potrivit meteorologilor, în perioada 14 martie, ora 18 – 16 martie, ora 10, vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

”În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) şi în prima parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile sudice şi sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10...15 l/mp”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată.

”În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului”, au mai precizat meteorologii.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, cu rafale de 70...100 km/h, iar la viteze mai reduse şi în sud-estul teritoriului.

Meteorologii afirmă că vremea se va menţine rece, mai ales în timpul nopţilor şi dimineţilor de la începutul săptămânii viitoare şi local se va produce brumă.

Etichete
Comenteaza