ISU Cluj anunță încă un exercițiu de amploare desfășurat la Sala Polivalentă BTarena

ISU Cluj anunță încă un exercițiu de amploare desfășurat la Sala Polivalentă BTarena

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a anunțat că joi, 2 noiembrie 2023, la Sala Polivalentă BTarena se va desfășura un exercițiu de amploare.

După exercițiul desfășurat marți, 31 octombrie 2023, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, unde au participat peste 800 de oameni, ISU Cluj a anunțat alte două exerciții de amploare în această săptămână.

“Tot în această săptămână, pompierii clujeni vor susține alte două exerciții, în cadrul Cursului de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Acestea sunt programate joi, 2 noiembrie 2023 la Sala Polivalentă BTarena, respectiv vineri, 3 noiembrie 2023, în incinta unui operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. Astfel, la antrenamentele amintite anterior va fi necesară deplasarea autospecialelor pe străzile municipiului Cluj-Napoca în regim de urgență, tocmai pentru a simula o situație reală”, a transmis ISU Cluj.

Astfel, că în cursul zilei de astăzi, la Sala Polivalentă BTarena se va desfășura un amplu exercițiu.

“În momentele următoare, forțe și mijloace din cadrul ISU Cluj vor desfășura un exercițiu la Sala Polivalentă”, a anunțat în urmă cu puțin timp ISU Cluj.

Aceste exerciții se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații. 
 
Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale. 
 
Programul de formare se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. 
 

Comenteaza