Iulie, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată pe Pământ

Iulie, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată pe Pământ

Anunţul a fost făcut de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (Nooa), agenţia federală americană care se ocupă de oceane şi climă.

Iulie a fost cea mai fierbinte lună de pe Pământ înregistrată vreodată. Acest lucru a fost dezvăluit de datele publicate de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (Nooa), agenţia federală americană care se ocupă de oceane şi climă.

Totodată, luna trecută, marcată de canicula din estul continentului, a fost a doua cea mai călduroasă lună iulie consemnată în Europa de la debutul înregistrărilor, informează agenţia DPA.

Iulie 2021 a fost semnificativ mai călduroasă decât media în mare parte din nordul, estul şi sud-estul Europei, a anunţat joi, la Londra, Serviciul european pentru Schimbări Climatice Copernicus (C3S).

La nivel global, luna trecută a fost a treia cea mai călduroasă lună iulie consemnată de la debutul înregistrărilor de către serviciul Copernicus, împreună cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi la mică distanţă de cea din 2016 şi din 2019.

Iulie reprezintă de obicei cea mai călduroasă lună a anului, cu toate că în august se pot înregistra uneori temperaturi chiar mai ridicate.

În Europa au avut loc fenomene meteo extreme. Germania a fost luată cu asalt de inundaţii, iar Grecia luptă cu focul, după incendii de vegetaţie.

Comenteaza