Mare atenție! Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care își lasă mașinile în aceste locuri

Mare atenție! Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care își lasă mașinile în aceste locuri
| Foto: fanatik.ro

Legea 280/2023 a intrat zilele trecute în vigoare. Astfel, șoferii vor trebui să aibă grijă de acum înainte unde parchează dacă nu vor să se aleagă cu amenzi usturătoare.

Legea prevede că este complet interzis să parchezi pe locurile destinate femeilor însărcinate, scrie businessmagazin.ro.

Potrivit Legii 280/2023, care a intrat recent în vigoare, femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii de până în cinci ani vor avea locuri de parcare dedicate (la fel ca persoanele cu handicap), iar folosirea acestora de către alte categorii de şoferi va fi sancţionată cu amenzi care se vor încadra tot între 2.000 şi 10.000 de lei.

Noua lege prevede ca femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii mici au prioritate atât la casieriile/ ghişeele/ casele de marcat ale unităţilor comerciale publice sau private ori la cele ale instituţiilor publice, cât şi la serviciile oferite de acestea, cu excepţia situaţiilor în care există deja case de marcat ori ghişee speciale speciale pentru categoriile de persoane amintite, prevede noul document legislativ.

Instituțiile publice și magazinele au obligația să amenajeze locuri de parcare destinate special acestor persoane. 

Comenteaza