METEO: Aprilie, cu temperaturi de august. 27º C în unele zone din țară

METEO: Aprilie, cu temperaturi de august. 27º C în unele zone din țară
| Foto: ZIUA de CLUJ

Sfârșitul lunii martie a fost foarte călduros, iar luna aprilie începe tot cu temperaturi de vară cu valori care ajung la 27º C în unele zone din țară.

Meteorologul Elena Mateescu, director ANM, a explicat că „duminică dimineața, la 47 de stații meteorologice temperaturile minime au înregistrat cele mai ridicate valori pentru o dimineață de 31 martie”.

„Duminică dimineața, la 47 de stații meteorologice temperaturile minime au înregistrat cele mai ridicate valori pentru o dimineață de 31 martie, din care 29 de stații înregistrează recorduri lunare. Deja și duminică e o vreme foarte călduroasă, cu 29 de grade în partea de sud, a sărit cu 27-28 în Capitală și luni o vreme deosebit de caldă, deoarece valorile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 25 până la 32 de grade Celsius”, a afirmat Mateescu.

Directorul ANM a mai anunțat că începutul lunii aprilie va fi foarte călduros. „Un debut de lună aprilie foarte călduros, dar în același timp din noaptea de luni spre marți își vor face apariția și precipitațiile, mai ales în jumătatea de vest a țării, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute, și vorbim de viteze de 55-65 km la oră, iar în zona montană înaltă chiar 90-100 de km la oră.

De marți răcirea va fi semnificativă, mai ales în regiunile intracarpatice, de la valori de 25-26 de grade vom consemna valori mai coborâte, cu peste 10 grade Celsius. Ne apropiem de normele specifice datei din calendar. În timp ce în partea de sud-est vor mai fi posibile, de pildă, în estul Munteniei, valori de 27 de grade, inclusiv în Capitală ne așteptăm marți la 24 de grade”, a mai transmis directorul ANM, citat de digi24.ro

Comenteaza