Meteo. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii aprilie

Meteo. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii aprilie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo valabilă până la mijlocul lunii aprilie.

Potrivit meteorologilor ANM, după răcirea care a cuprins întreaga ţară, la începutul acestei săptămâni, temperaturile vor crește din nou începând cu 8 aprilie, însă, începând cu 5 aprilie, vor apărea precipitații în mare parte din țară.

Transilvania

Media valorilor termice maxime va marca o scădere accentuată de la 19 grade în prima zi de prognoză, la 10 grade în cea de a doua. În intervalul 3 – 8 aprilie se va încălzi treptat, spre maxime în medie de 17 grade, în 9 aprilie se va răci cu aproximativ 3 grade, apoi nu se vor mai înregistra variații termice diurne semnificative. Media temperatuilor minime va scădea până în dimineața zilei de 3 aprilie, când va fi de cel mult -3 grade, ulterior va crește, astfel că în jurul datei de 9 aprilie va atinge 9 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză va scădea cu 3...4 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai frecvente între 5 și 9 aprilie.

Maramureș

Media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 17...18 grade în prima zi de prognoză, la 11...12 grade în cea de a doua. Între 3 și 8 aprilie tendința generală va fi de creștere a mediei cu 7...8 grade, pentru ca ulterior să se răcorească, iar valorile să oscileze între 15 și 17 grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere în primele zile, de la 3 grade până la -1 grad în dimineața de 3 aprilie. Între 4 și 9 aprilie aceasta va crește treptat cu până la 5...6 grade, apoi va scădea din nou, astfel că în ultima dimineață va fi de 2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare între 5 și 9 aprilie.

Banat

În prima zi de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată, apoi se va răci, iar între 2 și 6 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 16...17 grade. În jurul datei de 7 aprilie media valorilor termice maxime va crește cu aproximativ 3 grade, apoi va reveni la 16 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi în general în creștere, de la 3...4 grade în prima dimineață, până la 7 grade în diminețile de 8 și 9 aprilie, apoi va scădea treptat, astfel că în ultimele două dimineți se va apropia de 4 grade. Vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales între 5 și 10 aprilie, când se vor putea semnala pe arii mai extinse.

Crișana

Media temperaturilor maxime va scădea de la 21 de grade în prima zi, până la 16 grade în cea de a doua, apoi, până în 6 aprilie, nu va mai avea variații importante.În zilele de 7 și 8 aprilie media maximelor termice va crește până la 18 grade, în 9 aprilie va reveni la 16 grade și va rămâne relativ constantă până la finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va fi de 4 grade în prima dimineață, va scădea cu 2 grade până în 3 aprilie, apoi va crește din nou, astfel că în dimineața zilei de 9 aprilie va atinge 7 grade. Din 10 aprilie media valorilor termice minime va scădea din nou, iar în ultimele dimineți se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitații pe arii extinse între 5 și 9 aprilie și doar izolat în restul intervalului.

Moldova

Procesul de răcire a vremii va continua, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 10 grade în data de 2 aprilie. După această dată și până la începutul celei de a doua săptămâni se va încălzi cu 6 grade, apoi se va răcori ușor, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 14 grade. Media minimelor termice va scădea până la -2 grade în 3 și 4 aprilie, ulterior va crește spre 9 grade în jurul datei de 9 aprilie, iar până la finalul intervalului de prognoză va fi din nou în scădere și va ajunge la 3 grade. Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare după data de 5 aprilie.

Dobrogea

În prima zi de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a maximelor de 18 grade. Ulterior se va răci, chiar semnificativ în a doua zi, astfel că în jurul datei de 3 aprilie media maximelor termice va fi de cel mult 9...10 grade. Va urma o nouă încălzire, până în 7 aprilie, de aproximativ 6 grade, apoi o ușoară răcorire, astfel că între 8 și 14 aprilie media maximelor termice va fi între 12 și 14 grade. Temperaturile minime vor fi ridicate în 1 și 2 aprilie și vor avea o medie de 5...6 grade, însă vor marca o scădere în următoarele două zile, spre valori medii în jurul a 1 grad. Între 5 și 8 aprilie media minimelor termice va crește până la 7...8 grade, apoi va scădea, astfel că în ultimele două nu va mai depăși 5 grade. Temporar, după data de 5 aprilie, vor fi posibile precipitații aproape zilnic.

Muntenia

În a doua zi de prognoză, vremea se va răci accentuat, de la o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade, la 11 grade. Între 3 și 7 aprilie se va încălzi, dar media nu va trece de 19 grade. Ulterior acestui interval se va răcori din nou, iar temperaturile maxime vor avea o medie între 15 și 17 grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare. Cele mai reci nopți vor fi cele din 3 și 4 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cele mai calde, între 7 și 10 aprilie, când media va fi de 6...7 grade. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii extinse între 6 și 9 aprilie și izolat în restul intervalului.

Oltenia

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi de prognoză, când maximele vor atinge în medie 22 de grade, însă vor scădea brusc, spre valori de 12 grade în data de 2 aprilie. În intervalul 3 – 7 aprilie vor crește treptat spre 18 grade, iar ulterior, până la finalul intervalului, vor fi în limitele a 15...17 grade.Mediile minimelor vor fi ridicate în primele două nopți, la valori de 4...6 grade, apoi vor scădea spre 2 grade în data de 3 aprilie, iar în intervalul 4 - 8 aprilie vor crește cu până la 5 grade. În cea mai mare parte a celei de a doua săptămâni media temperaturilor minime va fi în scădere, iar spre finalul intervalului de prognoză aceasta se va situa în jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitații, pe suprafețe mici până în data de 4 aprilie, apoi pe arii relativ extinse.

La munte

Vremea va fi schimbătoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 2 și 8 grade, iar a minimelor între -6 și 1 grad. Temporar se vor semnala precipitații, mai frecvente din data de 5 aprilie, potrivit prognozei meteo ANM.

Comenteaza