METEO: Ploile se extind la început de săptămână

METEO: Ploile se extind la început de săptămână

Vremea astăzi, 8 noiembrie: în sud și în sud-est va fi vreme caldă și până la 21 de grade, dar de mâine se răcește peste tot și maximele nu mai trec de 13-14 grade.

Sunt așteptate ploi în nordul Transilvaniei și în Maramureș: mulți nori, ploi frecvente și cel mult 10-11 grade pe la prânz. Acestea sunt însă valori potrivite data din calendar.

Temperaturile mai scad puțin și în ținuturile vestice. O să plouă mai mult în zona Banatului, pe unde se pot strânge 25-30 de litri de apă pe metru patrat. Maximele se opresc pe la 10 grade.

Un aer mai rece pătrunde astăzi și în Transilvania. Ieri pe aici s-au atins 18-19 grade, astăzi vor fi cel mult 16 grade în Brașov. Vom avea vreme închisă, multe ploi, iar cantități de apă ar putea ajunge și aici pe la 30 L/mp. La noapte, în zona înaltă din Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

La munte, astăzi, temperaturile încep să scadă. O să plouă mai mult în masivele vestice și nordice, iar la noapte, apar precipitații mai consistente în zonele montane din sud și est. Și tot după lăsarea nopții, în Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali o să fie lapoviță și ninsoare.

Marți, se mai răcește puțin. În Carpații Orientali o să ningă, iar în Meridionali, mai întâi va fi lapoviță, apoi vor domina ninsorile. În masivele sudice, la altitudini mari, vântul va sufla cu peste 70-80 Km/h.

La Cluj-Napoca sunt înregistrate 8 grade celsius în dimineaţa de luni, 8 noiembrie, potrivit datelor ANM. 
Fenomen: ploaie
Vânt: 2.1 m/s, directia : NNV
Nebulozitate: cer acoperit
Presiune: 969.0 mb, in crestere
Umezeală relativă: 95%

 

Comenteaza