Meteorologii prognozează o iarnă blândă

Meteorologii prognozează o iarnă blândă
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu exclude totuşi apariţia unor fenomene extreme în anumite intervale de timp din această perioadă.
Prognoza meteorologică sezonieră pentru intervalul noiembrie-ianuarie arată că vremea va fi mai blândă decât media climatologică a acestei perioade, însă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu exclude apariţia unor fenomene extreme în anumite intervale de timp din această perioadă.

"Din ce vedem acum pe hărţi putem spune că ne aşteaptă o iarnă normală, chiar una mai blândă decât normală. Iată că acum putem contrazice cu argumente informaţiile apărute în spaţiul public în urmă cu mai bine de o lună potrivit cărora ne aştepta cea mai grea iarnă din ultimii - nu ştiu - câţi ani", a declarat, miercuri, directorul ANM, Ion Sandu, citat de mediafax.ro.

La ce să ne aşteptăm în ceea ce priveşte ninsorile:

NOIEMBRIE: Local, în vestul, centrul şi nord-vestul ţării pot cădea cantităţi de precipitaţii mai mari decât mediile multianuale.

DECEMBRIE: Precipitaţiile vor fi apropiate de normal, cu excepţia unor zone din vest şi nord-vest unde cantitatea poate depăşi norma.

IANUARIE: Cantităţile de precipitaţii nu depăşesc valorile normale decât, posibil, în vestul şi centrul ţării.

loading...
Comenteaza