Minivacanța de 1 Mai vine cu vreme frumoasă. Ploi de scurtă durată, în anumite zone

Minivacanța de 1 Mai vine cu vreme frumoasă. Ploi de scurtă durată, în anumite zone
| Foto: Arhivă

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor în mini-vacanţa de 1 Mai, şi doar câteva reprize de ploaie sunt prognozate atât în zona Litoralului, cât şi în nordul Olteniei şi la munte

„În general, va predomina o vreme a frumoasă în mare parte din ţară, dar mâine, duminică, aşteptăm câteva ploi de scurtă durată, local la munte, izolat prin vest, centru şi sud. Însă sunt ploi slabe şi de scurtă durată, mai ales pe timpul după-amiezei. Procesul de încălzire va continua, astfel că duminică temperaturile vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, cu valori posibil mai coborâte în zona Deltei Dunării", a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vreme frumoasă de 1 Mai

Potrivit specialistului, încălzirea va continua luni, 1 mai, când, vremea va fi în general frumoasă.

„Încălzirea, aşa cum am menţionat, va continua mai ales în vest, nord-vest şi centru, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 17 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi pe Litoral, şi 23 de grade, local în vestul şi sud-vestul ţării. De asemenea, şi temperaturile minime devin în general pozitive, cuprinse între un grad şi 11 grade, cu posibile valorii mai coborâte doar în depresiunile Carpaţilor Orientali. Vânt aşteptăm mai ales luni prin estul ţării, Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, cu rafale undeva la 40-50 km pe oră, Tot ziua de luni va aduce câteva ploi izolate prin Carpaţii Meridionali sau prin nordul Olteniei, mai ales după-amiaza", a menţionat meteorologul ANM.

Pentru zona Litoralului, prognoza de specialitate arată că temperaturile vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade, pe parcursul mini-vacanţei de 1 Mai.

„Poate duminică să vină câţiva strop de ploaie, iar vântul va sufla undeva la 40 km/h atât mâine, cât şi poimâine. Apa mării este încă destul de rece, cu valori între 11 şi 14 grade. Dimineţile vor fi cam 10-11 grade, o vreme relativ răcoroasă. La mare, de obicei este aşa, adică nu este mai cald decât faţă de restul ţării, unde se vor depăşi, cum spuneam, 20 de grade, prin vest şi prin sud. Litoralul are un alt regim datorită influenţei pe care o are marea. Mai rece fiind, nu depăşim 18 grade", a afirmat Mihai Huştiu.

Comenteaza