Moneda pe care o poți vinde cu peste 70.000 de lei pe internet. Te-ai îmbogățit dacă o ai acasă

Moneda pe care o poți vinde cu peste 70.000 de lei pe internet. Te-ai îmbogățit dacă o ai acasă

Mai multe monede vechi pe care le ai chiar la tine în dulap pot valora o avere.

Găsirea unei comori ascunse într-un sertar vechi sau în pod este rară. Iar dacă și conținutul valorează o avere, atunci te poți numi cel mai noroc om de pe planetă. Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai valoroase monede din lume, trebuie să știi că multe dintre ele nu se află în podul casei tale, deoarece sunt extrem de rare.

Fie că te pasionează numismatica sau doar vrei să scapi de monedele vechi pe care le ai prin casă, află că te poți îmbogăți. Dacă ai acest bănuț rar din anul 2002, felicitările noastre! Poți încasa pe el peste 70.000 de lei! 

„Monedele sunt atât un hobby, cât și [o] investiție”, spune Warren Zivi, numismat șef și președinte la American Rarities, un dealer de monede cu sediul în Boulder, Colorado. „Trebuie să faci alegeri bune”, declară el.
Pentru cei care intră în domeniu, este important să înțeleagă care este scopul: să te distrezi sau să încerci să câștigi niște bani ca investitor. Oricum, susține Zivi, trebuie să știi ce faci.

Motto-ul lui este „Cumpără cartea înainte de monedă”, făcând referire la „ A Guide Book of United States Coins ”, cunoscută printre experți drept „Cartea roșie”.

Specialistul subliniază că acum există o mulțime de dezinformări pe internet despre monede, escrocii încercând să vândă falsuri pe site-uri de licitații. „Există tone și tone de fake-uri”, avertizează el, așa că este important să ai acces la cunoștințe de specialitate.

Dolarul de argint din 1794 s-ar putea să se afle în topul celor mai scumpe monede vândute vreodată, cel puțin pentru moment. Unii experți cred că a fost primul exemplar făcut de Monetăria SUA. Partea din față prezintă profilul Libertății cu păr curgător, în timp ce reversul arată un vultur american. Mai puțin de 1.800 dintre aceste monede au fost produse vreodată, iar un expert estimează numărul rămas între 120 și 130, așa că sunt destul de de rare. În 2013, banul s-a vândut la licitație cu puțin peste 10 milioane de dolari, potrivit playtech.ro.

Comenteaza