Morcovul crud - 5 beneficii pentru sănătate

Morcovul crud - 5 beneficii pentru sănătate
Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului.

Consumul de morcov crud - aliat excelent în curele de slăbire, datorită efectelor benefice ale sistemului digestiv

Morcovul este un aliat de încredere în curele de slăbire. Nu are multe calorii (42/100 gr.), ajută la păstrarea unui sistem imunitar rezistent, datorită betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți și protejează împotriva radicalilor liberi. Ca să te bucuri de vitaminele din morcov, unele studii recomandă ca morcovul să fie fiert înainte. Se pare că organismul asimilează mai bine betacarotenul din morcov când este gătit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii să fie fierți întregi, abia apoi tăiați pentru a păstra toate vitaminele.

Consumul de morcov crud - excelent revigorant pentru bărbați

Cu toții adorăm salata de crudități, însă puțini știm că aceasta este extrem de benefică pentru sănătatea omului. Morcovul, în combinație cu țelina este una dintre cele mai eficiente rețete pentru apetitul și vigoarea bărbaților. Vitaminele ca vitamina A, complexul de vitamine B și mineralele ca fier, potasiu, betacaroten, asparagina, calciu, magneziu, fac din morcov un ingredient perfect pentru salate sau sucuri energice.

Consumul de morcov crud - foarte bun pentru întărirea gingiilor și o cavitate bucală curată

Oricine a ronțăit cu plăcere în copilărie morcovi, mulți dintre noi ronțăim în continuare. Acest lucru este foarte benefic pentru gingii și dinți. Mestecat bine, morcovul curăță și dezinfectează, reglează pH-ul din gură și ajută la întărirea gingiilor. Așadar, cei care doresc să aibă o respirație proaspătă și cavitatea bucală cât mai lipsită de bacterii, ar trebui să ronțăie mereu morcovi cruzi.

Consumul de morcov crud - face pielea să strălucească

Morcovii au fost folosiți dintotdeauna în combinații pentru creme de față și de mâini, folosite împotriva ridurilor, dar și pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici în urma arsurilor, eczemelor, furunculelor. De altfel, morcovul se pune direct pe rana proaspătă acolo unde este cazul, iar măștile pentru față cu morcov crud sunt recunoscute ca fiind printre cele mai răcoroase și benefice. Un consum regulat de morcov ajută în păstrarea unei epiderme sănătoase și strălucitoare. Consumul regulat nu trebuie să se confunde cu supra doza, căci este foarte posibil ca pielea să prindă o vagă culoare de portocaliu.

Consumul de morcov crud - excelent în combaterea cancerului de plămâni și de colon

Morcovii au fost folosiți mereu pentru efectele terapeutice datorită sucului plin de substanțe energizante, suc extrem de benefic pentru copii, gravide și bătrâni. Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, morcovii sunt excelenți și pentru eliminarea paraziților intestinali. Ceea ce îi face incredibili este și acțiunea lor antidiareice, purgative, cicatrizant pentru stomac, laxative și, deci, un adevărat prieten al ficatului. Betacarotenul din morcov este un puternic antioxidant, ce acționează în special în cazul cancerului la plămâni și cancerului de colon.

 

Comenteaza