Noi ALERTE meteo. COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe

Noi ALERTE meteo. COD GALBEN de ninsori și viscol în mai multe județe
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii ANM anunţă un final de săptămână cu zile reci, ninsori abundente și vânt puternic.

Meteorologii au emis, joi, două avertizări Cod Galben de ninsori și viscol pentru mai multe județe ale țării.

Prima alertă meteo este valabilă în intervalul joi, 26 ianuarie, ora 18 –  vineri, 27 ianuarie, ora 10 și vizează în principal sudul și sud-estul României.

„În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei”, anunță ANM.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută, precizează ANM. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50-60 km/h.

Al doilea Cod Galben de ninsori și viscol intră în vigoare vineri, 27 ianuarie, ora 10.00 și va rămâne în vigoare până sâmbătă seara la ora 22.00.

Potrivit ANM, în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Potrivit ANM, pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea până la -10 grade Celsius în țara noastră, inclusiv în zone din Transilvania.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza