News alert Noi avertismente de vreme severă! Weekend cu ger năpraznic în Transilvania

Noi avertismente de vreme severă! Weekend cu ger năpraznic în Transilvania

Meteorologii ANM au actualizat alertele și au emis noi atenționări Cod galben și portocaliu de vânt puternic și ger, cu temperaturi sub -20 grade Celsius, pentru următoarele zile, în România.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru următoarea perioadă, meteorologii au emis trei coduri galbene și unul portocaliu de vreme severă.

Astfel, în intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă și posibil în cea de sâmbătă spre duminică vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade. Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

De asemenea, vineri, 12 februarie, începând cu ora 12:00 și până la ora 21:00, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70...75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

Totodată, de vineri de la ora 21:00 până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada.

Meteorologii au emis și o atenționare Cod portocaliu, care începe vineri la ora 12:00 și se termină la ora 23:00. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza