O aplicaţie îţi arată traseele autobuzelor CTP şi te ajută să îţi cumperi bilet

O aplicaţie îţi arată traseele autobuzelor CTP şi te ajută să îţi cumperi bilet
Un tânăr programator clujean a lansat o aplicaţie pentru smartphone cu ajutorul căreia călătorii pot să afle informaţii despre traseele mijloacelor de transport în comun.

Un tânăr programator clujean, Cosmin Mihu, a realizat o aplicaţie pentru smartphone care vine în sprijinul călătorilor. Aceştia pot selecta autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul cu care doresc să călătorească şi pot afla informaţii despre traseu şi despre orar. În aplicaţie există şi posibilitatea cumpărării biletelor de călătorie, prin SMS. Informaţiile se actualizează zilnic. Mihu a realizat o aplicaţie similară şi pentru Bucureşti.

"Am realizat două aplicații de transport în comun pentru Cluj-Napoca și București. Aplicațiile sunt complet gratuite, fără reclame, puse la dispoziția utilizatorilor pe Google Play. Sunt un simplu dezvoltator software, le-am realizat în timpul liber, prin muncă voluntară, principalul motiv fiind cel de a-mi ușura călătoria cu transportul în comun. Datele în aplicații se actulizează în fiecare zi conform site-urilor aferente fiecărei companii de transport", spune Mihu.

Peste 10.000 de persoane au descărcat deja aplicaţia clujeană, iar aproape 1.000 au evaluat-o. Cele mai multe, 546, i-au oferit cinci stele, iar 223, patru stele. Mihu spune că a dezvoltat aplicaţia fără să urmărească vreun profit.

"Nu urmăresc niciun beneficiu material sau oricare altul, însă având în vedere că tot le-am făcut și sunt destul de utile pentru călători aș vrea totuși să ajungă la cât mai multă lume, să nu le fi făcut în zadar", arată tânărul IT-ist.

În urmă cu trei luni, Cosmin Mihu a lansat şi o aplicaţie destinată să uşureze experienţa celor care folosesc sistemul Cluj Bike.

Etichete
Comenteaza