Oregano – 5 beneficii neștiute pentru sănătate

Oregano – 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Oregano sau maghiranul sălbatic este o plantă utilizată la scară largă în bucătărie (pentru a da savoare în preparatele de pizza dar și în salate), a cărei beneficii de sănătate sunt adesea trecute cu vederea.

1. Reduce crampele menstruale

Oregano are proprietăți de calmare a durerii și este cunoscut ca fiind capabil de a reduce crampele menstruale. Pentru a atenua durerea fă un ceai din oregano: pune la fiert în apă clocotită jumătate de lingură de oregano uscat sau mestecă pur și simplu câteva frunze de oregano proaspăt.

2. Menține o inimă sănătoasă

Oregano conține potasiu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, iar proprietățiile sale antioxidante ajută la reducerea stresului oxidativ, un factor care contribuie la declanșarea anumitor boli ale inimii. Conține și acizi grași Omega-3 ce reduc inflamația din corp.

3. Ucide paraziții intestinali

Oregano conține doi compuși antimicrobieni (timol și carvacrol) foarte eficienți în eliminarea viermilor intestinali. De asemenea, conține unele ingrediente ce ajută sistemul digestiv care au ca efect calmarea durerilor de stomac și a indigestiei.

4. Ameliorează simptomele gripei

Oregano este aliatul tău în lupta contra răcelii. Poate fi folosit ca tratament pentru răceală, inclusiv pentru dureri musculare, febră mare și dureri de cap. Adaugă 2-3 picături de ulei de oregano într-un pahar de apă și bea o dată pe zi timp de 5 zile.

5. Tratează congestia nazală

Atunci când ai nasul înfundat sau suferi de o alergie, oregano poate elibera rapid un nas și gât congestionat. Pune câteva picături de ulei de oregano într-un vas cu apă fierbinte și inhalează aburul.

 

Comenteaza